OM FASTIGHETEN

Antal hyreslokaler: 1

Äkta förening: Ja

Möjlighet till delägande: Ja

Kan juridiska personer äga bostadsrätt: Ja, efter godkännande av styrelsen.

Cykelförråd: Ja

Tvättstuga: Ja (1)

GARAGE OCH PARKERING

Parkering: 27 platser i garage (varav 6 med gallergrind), 4 platser längs gata.

Pris: 870 kr för garageplats, 350 kr utomhus, 1 100 kr för plats med gallergrind.

Kösystem till garageplats: Ja. Enstaka i kö. Möjlighet finns även att hyra plats av Uppsalahem i samma garage.

Elbilsladdare: 22  platser i garaget har laddare. Kostnaden är 150 kr/mån plus 60 kr/mån för tjänsten (Opigo) samt den faktiska elkostnaden som förbrukas. Övriga 5 platser är förberedda och kan utrustas med laddare om behov uppkommer.

AVGIFTSHÖJNINGAR, EKONOMI M.M.

Planerade avgiftsförändringar: Styrelsen har beslutat att höja avgifterna med 10 % från den 1 juli 2022.

Beslut om större renoveringar: Styrelsen har nyligen installerat elbilsladdare på 22 platser i garaget. Föreningen ser även över möjligheten att installera solceller, men inget beslut är taget.

Amortering av föreningens lån: cirka 1,6 % om året.

Överlåtelseavgift: Ja (2,5 % av prisbasbeloppet).

Pantsättningsavgift: Ja (1 % av prisbasbeloppet).

Avgift i samband med andrahandsuthyrning: Ja (10 % av prisbasbeloppet per år).

ATT BO I FÖRENINGEN

TV/bredband/telefon: TV, bredband (100/100) och IP-telefoni från Telia ingår i månadsavgiften.

Värme: Ingår i månadsavgiften.

Individuell vattenmätning: Ja (både varm- och kallvatten).

Gemensamt elavtal: Ja.

Nyckelhantering: Byggbeslag, Kungsgatan 107. Mäklaren lämnar en kopia av överlåtelseavtalet efter avslutad försäljning. Nycklarna ska lämnas in till Byggbeslag vid försäljning och kvitteras av nya ägarna på tillträdesdagen.

Tvättstugenycklar: Till varje lägenhet hör två tvättstugenycklar som används för att boka tvättstugan.

Denna sida uppdaterades/kontrollerades senast den 10 juni 2022.

Martin Coborn